Informatie

Over stamceldonatie en Leukemie is veel informatie te vinden op internet. Daarnaast worden wij ook goed geïnformeerd door middel van foldermateriaal van het ziekenhuis. Op deze plaats zullen we relevante informatie delen.

Op dinsdag 21 december 2010 werd Carolien door de huisarts werd gebeld met de mededeling dat ze bij haar aan leukemie dachten. Wat wisten wij op dat moment van leukemie? Helemaal niets eigenlijk, behalve dat het ernstig is en dat je er dood aan kunt gaan. In de loop van de tijd zijn we er meer over te weten gekomen, ook dat er reële kansen zijn om te overleven.

Deze website doet verslag van de gebeurtenissen rondom Carolien en de beleving daarvan, sinds bekend werd dat ze leukemie heeft. Naast de dagboekverslagen, bouwen we onder ‘Informatie’ aan een overzicht van de voorgeschiedenis, de behandeling en de uitleg van leukemie (in het bijzonder AML) in een taal die wijzelf begrijpen: niet al te vakinhoudelijk.

Voor wie zijn deze pagina’s interessant?

  • Je bent niet vanaf het begin bij de berichtgeving betrokken, maar wilt toch in korte tijd de hoofdlijnen leren kennen.
  • Je bent via Carolien of op een andere manier betrokken geraakt bij leukemie en wilt daar op een eenvoudige manier wat over uitgelegd krijgen.
  • Je bent, of kent van dichtbij een stamceldonor, of wil meer weten wat dit inhoudt.
  • Je vindt alles wat er op deze website staat de moeite waard, dus dit ook.

De dagboekverslagen worden door twee auteurs opgesteld: Eelco, de man van Carolien geeft vooral de beleving vanuit de patiënt weer en Margreet, de vrouw van Willem, doet bijzonder verslag van de ervaringen van de donor. We schromen niet om de dingen bij hun naam te noemen, maar maken ook geen zware verslagen. Er is ook veel leuks te beleven en we schrijven daarom met een de humor die we van huis uit meegekregen hebben.

Bij de uitleg van de behandeling, wordt aangegeven hoe de behandeling er in algemene zin uitziet en hoe Carolien deze ervaart. Voor wie snel op de hoogte wil raken van de situatie van Carolien, is dit een goed startpunt.