Leukemie: voor, tijdens en na de behandelingen

Patiënt, naasten en de stamceldonor aan het woord
Carolien en Eelco
26 mei 2015

Kerkpost

In “Kerkpost”, het kerkblad van de CGK en NGK in de Noordoostpolder, heb ik de volgende update geplaatst. Binnenkort zal ik op mijn weblog nog wel iets meer details van de ontwikkeling geven.

Ik ben twee weken geleden begonnen aan een intensieve Prednison-kuur van bijna anderhalf jaar. Dit in verband met omgekeerde afstoting (= Graft versus Host). Ik kreeg stamcellen van mijn broer. Deze cellen vallen de acute leukemie-cellen aan en dat is goed. Maar nu vallen ze teveel mijn gewone lijfcellen aan en breken die af, dat moet niet. Hierdoor kreeg ik vooral veel slijmvliesklachten en veel zenuwpijn. Nu, na veertien dagen Prednison voel ik me al beter en vooral de energie welke ik ervan krijg is héérlijk.

Graag wil ik iedereen bedanken die mij nog steeds een hart onder de riem steekt, op welke manier dan ook.
Pas geleden mocht ik mijn 50e verjaardag vieren… Tóch een hoogtepunt omdat we een paar jaar geleden alleen maar konden bidden en hopen dat we nog samen mochten blijven. Hoe het kwam dat zoveel mensen wisten van deze verjaardag weet ik niet, maar alle felicitaties gaven een gouden randje aan deze speciale dag. Hartelijk dank daarvoor!

Carolien.