Leukemie: voor, tijdens en na de behandelingen

Patiënt, naasten en de stamceldonor aan het woord
24 oktober 2011

Donorstapje: Bedankt!

Vervolg op Donorstapje: De Efteling

Uit het voorgaande verhaal heb je natuurlijk al begrepen dat wij ondanks de aanwezigheid van Trollen, Laven en Draken, een bezienswaardig gezelschap waren in De Efteling. Het is zelfs zo dat medewerksters van de Efteling, die toch dagelijks met sprookjesfiguren te maken hebben, spontaan in de lach schoten bij onze verschijning. Zou het er mee te maken hebben gehad dat iemand van ons letterlijk groen uit Villa Volta kwam? Villa Volta is een attractie waarbij de suggestie wordt gewekt dat je echt over de kop gaat. In werkelijkheid draait het huis om je heen. Ik ben er bij een vorig bezoek ongeschonden uitgekomen. Ik heb namelijk een trucje om elke attractie te overleven zonder misselijk te worden: gewoon stijf mijn ogen dichtknijpen. Nadeel is dat je achteraf van je metgezellen te horen krijgt hoe mooi het was… Deze tip had ik al gedeeld met de Donorstapjes-gangers. Maar mensen nemen mij om één of andere duistere reden niet altijd serieus. Gniffel, nou, deze Donorstapje-ganger heeft het geweten…

Ik zou er nog veel meer over kunnen schrijven, maar wie kan dat beter dan Eelco? Ik laat de rest graag aan hem over. We hebben genoten van ons bezoek aan de Efteling.
Ik heb mij herhaaldelijk afgevraagd wat het meest bijzonder was: ons gezelschap of de attracties. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het ons gezelschap was. Bijzonder door de aanwezigheid van ieder van ons afzonderlijk. En het meest bijzonder door de aanwezigheid van Carolien.

Lieve Carolien en Eelco, hartelijke bedankt voor het fijne Donorstapje! Jullie zijn prachtmensen samen. We spreken de hoop uit dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten. En wij van jullie.

1 Response

  1. Dankjewel Margreet voor je mooie verslagen, zo snel al na ons donorstapje. We hebben er bijzonder van genoten: van het -stapje en jouw verhalen daarover. En de dank is helemaal wederzijds: het stapje hadden we jullie aangeboden en jullie wilden niet als gezin ‘alleen’. We moeten het snel maar eens overdoen. Ik weet alvast een paar belangrijke toiletten te vinden. Ik zal nu gaan zitten nadenken over wat verder nog publiekelijk verhaalbaar is over het -stapje.