Bijzondere momenten

Naarmate de tijd langer wordt waarin we leven met leukemie, vallen bepaalde momenten als bijzonder op. Deels omdat dingen gelopen zijn, zoals ze zijn gelopen, maar ook omdat we met elkaar dingen zijn gaan ondernemen. Hieronder willen we een soort van uitstalling geven van vermeldenswaardige bijzondere momenten. Het zijn die momenten die weliswaar ook in het dagboek of op andere pagina’s aan de orde komen, maar waarvan het goed is om er makkelijk bij te kunnen en het nog eens te herlezen.

De eerste berichten, december 2010
Schrikken, direct startende behandelingen, regels. De eerste dagen in de wetenschap dat AML voortaan in ons leven is, vallen de berichten bijna over elkaar. Lees de eerste week.

T-Day, 20 april 2011
Na spannende behandelingen is het dan eindelijk zover: Carolien krijgt de stamceltransplantatie en haar broer, Willem, is donor. Een bijzondere dag voor iedereen, waar we met ons neus boven op alle gebeurtenissen zitten. Lees het verslag zoals Carolien, de patiënt, het beleeft en zoals Willem, de donor, het heeft ervaren.

Tijdlijn 100 Dagen
De 100 dagen na de transplantatie is een soort van mijlpaal waar elke getransplanteerde patiënt naar toeleeft. Voor die tijd gebeurt er dagelijks iets, na die tijd lijkt er een soort van ritme te komen. Bekijk de tijdlijn van de eerste 100 dagen, of lees het bericht van dag 101.

Donorstapje
Ons donorstapje, de samenvoeging van een uitstapje met je donor(gezin), vond plaats ik oktober 2011. Twee hotel-overnachtingen en een bezoekje aan de Efetling. De verslagen doen je afvragen wie voor de meest wonderlijke verschijning in de Efteling zorgde: alle bedachte figuren of … misschien wij wel. Lees de berichten.

Avond van Dankbaarheid
Kort na het donorstapje vierden we de Avond van Dankbaarheid: mensen die betrokken waren (en dat bleken er veel te zijn) kwamen voor een gezamenlijke maaltijd en een dankdienst voor onze God. Lees het verslag, luister naar de dienst, of bekijk het programma.